Menubalk - In- uitloggen

Bij HMC staat de patiënt centraal en zijn we trots op wat we doen. We werken met toegankelijke en betrouwbare collega’s en leveren topklinische kwalitatief hoogstaande zorg, dichtbij huis. Samen met de verwijzers, verpleging, verzorging en thuiszorg zorgen wij voor de patiënt zoals hij dat wil. HMC + Antoniushove + Bronovo + Westeinde: drie locaties met elk hun eigen accent.

Binnen ons topklinische ziekenhuis zijn de acute en oncologische zorg belangrijke speerpunten. Ook onderscheiden wij ons op het gebied van kwaliteit van patiëntenzorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie over HMC vind je op www.haaglandenmc.nl

Functie: 
Internist
Differentiatie: 
Nefrologie
Ziekenhuis: 
HMC
Locatie: 
Westeinde en Antoniushove
Plaats: 
Den Haag en Leidschendam
Website ziekenhuis: 
https://www.werkenbijhmczorg.nl/vacatures
Wij zoeken / wij bieden: 
Vacature per: 
dinsdag, 20 augustus, 2019
% FTE: 
0.90
Contractvorm: 
Toetreding maatschap
Duur functie: 
Reden vacature: 
vertrek
Reageren voor: 
zondag, 15 september, 2019
Wijze solliciteren / informatie: 

Over OE Interne Geneeskunde
Sinds 2015 is de Interne Geneeskunde/MDL een gefuseerde organisatorisch eenheid (OE) en bestaat deze uit 27 internisten en 9 MDL-artsen die werkzaam zijn op de 3 bovengenoemde locaties. Naast hun subspecialisme heeft elk OE lid algemeen internistische en OE- of ziekenhuis gerelateerde taken. De OE Interne Geneeskunde/MDL is onderverdeeld in de clusters, hemato-oncologie, nefrologie, endocrinologie/vasculaire geneeskunde, MDL, HIV/infectieziekten, ouderengeneeskunde en acute geneeskunde. De vakgroep heeft een opleidingserkenning voor de eerste vier jaar van de (voor)opleiding interne geneeskunde, de eerste twee jaar van de opleiding MDL-ziekten, erkenning voor de differentiatie acute geneeskunde en participeert in de opleiding van ziekenhuisartsen.

Het medisch team voor de dialyse bestaat uit vijf internist-nefrologen en twee physician assistants.
Er heerst een prettigere werksfeer in het team dat enthousiast meegaat met de nieuwste ontwikkelingen. Je krijgt te maken met een multiculturele patiëntenpopulatie die de uitersten van de samenleving weerspiegelt. 

Op de locaties van het HMC Westeinde en Antoniushove is er een grote respectievelijk middelgrote hemodialyse afdeling en zijn er goed georganiseerde multidisciplinaire spreekuren voor peritoneaal dialyse en predialyse. Er is veel aandacht voor thuisdialyse met ook een eigen programma voor thuishemodialyse. De algemene nefrologie wordt poliklinisch op onze drie locaties beoefend, HMC Antoniushove, HMC Bronovo, HMC Westeinde. 

Naast de nefrologische taken wordt een bijdrage verwacht in supervisie van de afdeling en polikliniek algemene interne geneeskunde en het doen van diensten op de verschillende locaties van het ziekenhuis.
De functie is veelzijdig en afwisselend, je krijgt de mogelijkheid om de functie in de volle breedte uit te voeren, in samenwerking met het LUMC wordt er meegedaan aan aan wetenschappelijk onderzoek. 

Wat vragen wij van jou?

  • Je bent allround internist-nefroloog, werkervaring vanaf de registratie als nefroloog is een pré
  • Je hebt aantoonbare ervaring met alle dialyse modaliteiten, promotie of wetenschappelijk onderzoek strekt tot aanbeveling 
  • Je bent flexibel t.a.v. het werken over drie locaties 
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden

Wat bieden wij jou?
De ruim 200 vrijgevestigd medisch specialisten van HMC hebben zich verenigd in één maatschap, het Medisch Specialistisch Bedrijf HMC. Bij toetreding tot het MSB is een goodwillregeling van toepassing. Daarnaast kent het MSB een kennismakingsperiode van zes maanden. Je treedt toe tot het MSB voor 8 tot 9 dagdelen.

Solliciteren en contactinformatie
Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u contact opnemen met dr. E.M. Scholten (internist-nefroloog), via: 088-9796596 of met drs. J.H.M. Groeneveld (internist-nefroloog, voorzitter van de OE), via: 088-9796590.

De procedure voor het aanstellen van een medisch specialist gebeurt met de grootste zorgvuldigheid. De procedure neemt zo'n drie maanden in beslag. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

We zien uw reactie graag tegemoet vóór 8 september 2019. Je kunt je brief richten aan drs. J.H.M. Groeneveld of solliciteren via https://www.werkenbijhmczorg.nl/vacatures