Menubalk - In- uitloggen

Cursussen (niet verplicht)

Voor AIOS interne geneeskunde zijn er veel nuttige cursussen. Hieronder staat een selectie van cursussen die frequent gevolgd worden door aios.

Smeerolie op de poli

Het JNIV congres 'smeerolie voor de poli' is een stoomcursus poliklinische interne geneeskunde met een interactief karakter. Door middel van diverse workshops en plenaire sessies ben je aan het einde van de dag goed voorbereid op de polikliniekstage in het 2e of 3e jaar. Thema's die aan bod komen zijn o.a. diabetes mellitus, hypertensie, schildklierfunctiestoornissen, somatisch onverklaarde lichamelijk klachten en vele meer.


DESG-cursus

Voor aios interne geneeskunde is er de mogelijkheid om de 2-daagse cursus Diabetes Mellitus te volgen, de zogenoemde DESG-cursus.

De data voor 2019 zijn:
 - 10 en 11 januari 2019
 - 7 en 8 maart 2019
 - 20 en 21 juni 2019
 - 3 en 4 oktober 2019

Een aanmeldingsformulier voor 2019 vindt u onderaan deze pagina. Hierin staat ook meer informatie over de aanmeldprocedure.
De cursus wordt georganiseerd door Diabetes Education Study Group (DESG). Voor informatie kunt u bellen naar Natalie Kruse, tel. 06 - 46 67 52 50 of een e-mail sturen naar desg@valeas.nl


Basiscursus Nierziekten

Voor aios interne geneeskunde is er de mogelijkheid om de basiscursus Nierziekten te volgen. Deze cursus is ongesponsord en wordt ondersteund door de Nederlandse Federatie voor Nefrologie. De verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke samenstelling van de basiscursus Nierziekten ligt bij een cursusleiding, bestaande uit prof.dr. P.M. ter Wee (internist-nefroloog Amsterdam UMC, locatie VUmc en dr. C.F.M. Franssen (internist-nefroloog UMC Groningen). De data voor deze cursus in 2019 zijn: 5 & 6 april en 27 & 28 september.
Aanmelden kan uitsluitend on-line via http://www.debaar.net/basiscursus-nierziekten/2019. De organisatie is in handen van De Baar advies & organisatie. Voor informatie kunt u bellen naar tel. 0343-594544 of een e-mail sturen naar info@debaar.net
 


Basiscursus Infectieziekten

Voor aios interne geneeskunde is er de mogelijkheid om de basiscursus Infectieziekten te volgen. Deze cursus is ongesponsord. De verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke samenstelling ligt bij de Sectie Infectieziekten van de NIV, die een cursusleiding heeft samengesteld bestaande uit prof.dr. I.M. Hoepelman (UMC Utrecht) en prof.dr. J.M. Prins (Amsterdam UMC, locatie AMC). Deze cursus wordt in 2019 gegeven op 17 & 18 mei.
Aanmelden kan uitsluitend on-line via https://www.debaar.net/basiscursus-infectieziekten/2019/. De organisatie is in handen van De Baar advies & organisatie. Voor informatie kunt u bellen naar tel. 0343-594544 of een e-mail sturen naar info@debaar.net


  • Basiscursus ziekenhuismanagement voor aios, website
  • MedicALS, website
  • Fundamental Critical Care Support (FCCS), website
  • Cursus antibioticagebruik in de praktijk, website